ד"ר אבי גרפינקל

3. שיטת השוברים במערכת החינוך – פרק 23

!אוהב את הפוסט? שתף עם חברים

קישור לסיכום בפורטל מס"ע

ד"ר אבי גרפינקל משוחח על שיטת השוברים במערכת החינוך:

תכנית הזדמנות למלגה (Opportunity Scholarship Program, OSP) בוושינגטון, תכנית השוברים היחידה בארצות הברית, הממומנת על ידי הממשל הפדרלי, קיימת מאז 2004 ומציעה לתלמידים ממשפחות בעלות הכנסה נמוכה, מלגות לבתי ספר פרטיים בוושינגטון די.סי.
התכנית קטנה אך זכתה לתשומת לב רבה במסגרת הדיונים והוויכוחים ברחבי המדינה כולה אודות שיטת השוברים בחינוך וסוגיית הבחירה בבתי ספר פרטיים.

המחקר הנוכחי בוחן לראשונה את השפעת התכנית על ההרשמה של בוגריה למכללות, באמצעות השוואה בין שיעורי ההרשמה של תלמידים שזכו במלגה ללימודים ב-2004 וב-2005 לבין תלמידים שפנו בבקשה למלגה אך לא זכו בהגרלה, באמצעותה מחולקים השוברים.

האם יש הבדל משמעותי בין תלמידים שזכו במלגת לימוד לבתי ספר פרטיים, לבין אלה שלא זכו בה, בשיעורי ההרשמה למכללות?

על כך בפרק של תו חינוך.

אולי מעניין אותך גם?